LAATUA JO VUODESTA 2005

Homma lähti siitä käyntihin ku erellisis töis tajuttihin notta kai nämä hommat vois paremminki teherä.

Ferrum Steel Oy on perustettu vuonna 2005. Alkuvaiheessa toimintamme lähti liikkeelle Ilmajoelta n. 650m² toimitilan ja viiden henkilön toimin. Toiminta lähti kasvamaan voimakkaasti, koneita ja laitteita hankittiin lisää ja työntekijöiden määrä lisääntyi vastaavasti. Sitte rupes olemahan kuulkaa nii kiirusta notta piti ruveta kyselemähän isoommalta kirkoolta toimitilaa. Kesällä 2006 allekirjoitettiin Seinäjoen kaupungin kanssa sopimus uusien toimitilojen rakentamisesta. Uusiin toimitiloihin muutettiin lokakuussa 2007. Tällöin työntekijöitä oli n. 15 henkilöä ja tilojen koko oli 2 300 m².

Vuoden 2012 alussa kävi selväksi, että yritys tarvitsee jälleen lisätilaa kapasiteetin kasvattamiseen ja palvelujen laajentamiseen. Silloon oltiin kyllä taas niinku sillit sualas ja pohojalaasia ku ollahan nii liian liki joutuu olla ihimisiä. Kesän aikana läheinen konepajakiinteistö tuli myytäväksi. Kyseinen kiinteistö ostettiin syksyllä 2012. Sitte alakooki lyyti kirjoottamahan oikeen urakalla! Hankitun tontin koko on noin 12 000 m² ja lisää tuotantotilaa saatiin noin 2700 m². Tämä investointi mahdollisti esimerkiksi sinkopuhalluslinjan hankkimisen ja leikkauskapasiteetin lisäämisen. Tämän jälkeen vanhoja toimitiloja on laajennettu ja uutta rakennettu useaan kertaan.

Viimeisin uudisrakennus valmistui 2017 vuoden syksyllä. Tällöin saatiin uutta toimisto- ja tuotantotilaa 5100 m2, mikä mahdollisti prosessin eri vaiheiden keskittämisen halleittain – nyt onki sitte tilaa olla ja präiskätä menemähän justihin niinku lystää.

Ferrum Steelin toiminnan alkuvaiheessa asiakaskunta sijaitsi pääasiassa Länsi-Suomen alueella ja aktiivisia asiakkaita oli noin 30 yritystä. Valmistettavat tuotteet olivat pääasiassa polttoleikattuja ja porattuja levykappaleita. Seinäjoelle muuton jälkeen oli mahdollisuus valmistaa pidemmälle jatkojalostettuja tuotteita. Asiakkaiden lukumäärä kasvoi noin 150 yritykseen ja markkina-alueeksi muodostui koko Suomi. Tällä hetkellä asiakkainamme on noin 200 yritystä ympäri Suomen eri teollisuuden aloilta, joille valmistetaan pitkällekin jalostettuja tuotteita. Ja tämä kaikki vain siksi, että vaikka kohtalaasta yritetähän niin priimaa pakkaa tulemahan! Sillei valitettavasti voi yhtään mitään, son vaa niältävä.

Ny meiton sitte satakunta metallialan ammattilaasta, eli Ferrumilaasta, paiskimas hommia ja yhtehensä noin 15 100 neliötä tilaa teherä askarehia. Kyllä meirän kelepaa olla leviää täälä lakialla.

Haluatko lisätietoa palvelusta tai oletko kiinnostunut yhteistyöstä?